donderdag 3 april 2014

De energieën van april-2014 - Jennifer Hoffman

Ik zie het potentieel van de energieën van april als snijden in een avocado. Soms is hij perfect, andere keren is hij ontgoochelend en is wat er aan de buitenkant uitzag als een perfecte avocado een papperige zwarte boel binnenin. Dit is één van de krachtigste maanden die we in lange tijd hadden, met een kardinaal groot kruis, twee eclipsen, een Uranus/Pluto-vierkant, een Jupiter/Pluto T-vierkant, en verschillende andere sterke aspecten die beginnen op 1 april.

Apart zijn ze allemaal extreem krachtige energieën, maar samen tekenen ze een maand die geschiedenis zal schrijven. We maken deel uit van de energetische motor van het Universum, die overal om ons heen is, ook met de planeten van ons zonnestelsel. Het maakt allemaal deel uit van hetzelfde geheel, waar ook wij deel van uitmaken.

Het kan niet ontkend worden dat de wereld aan het veranderen is, dat regeringen en economische structuren in crisis zijn, dat de maatschappij waarvan wij deel uitmaken door diepgaande veranderingen gaat, en dat we individueel en collectief de ‘oude’ manieren beu zijn, en zoeken naar nieuwe antwoorden op onze collectieve malaise. Zoals mijn gidsen me zegden, ‘Arbeid komt voor de geboorte, zodat de baby eruit kan’. Wat we tot nu toe hebben gevoeld, zijn de weeën, ik denk dat de baby klaar is om geboren te worden, en dat is het moeilijkste stuk, nee?

Ik geloof dat we collectief klaar zijn voor verandering, ook al weten we niet wat die juist inhoudt. Elk aspect dat we in april gaan ervaren is een portaal voor verandering, of beter, voor diepgaande transformatie. Verandering kan even eenvoudig zijn als het aantrekken van een andere outfit; transformatie is een complete make-over. Als je denkt de energie van april te gaan ervaren als het veranderen van sokken, dan kan dat best zijn, maar ik betwijfel het.

Een ander interessant facet van het Groot Kardinaal Kruis van april, is dat het valt op de kaart van de VS, en Pluto staat opnieuw in Steenbok, de eerste keer sinds 1776, het geboortejaar van de VS, wat als een belangrijke wedergeboorte zou kunnen ervaren worden. De kardinale tekens staan voor de vier elementen, vuur, water, lucht en aarde, en ze zijn de bouwstenen van de natuur. Elk van hen kan vernietigen of voeden. Vuur kan bijvoorbeeld een eucalyptuswoud in Australië vernietigen, maar de eucalyptuszaden hebben vuur nodig voor hun verspreiding, en na een belangrijke brand is een groter woud mogelijk.

Water kan een lieve kabbelende stroom zijn ofwel een woeste vloed die alles op zijn pad wegspoelt. Lucht kan gevoeld worden als een zachte bries, of als een huilende wind. De Aarde is onze planeet, die ons voedt door te zorgen voor het voedsel dat we moeten eten en de lucht die we moeten inademen, maar aan de andere kant van het spectrum heeft ze ook aardbevingen, prairie en woestijn, droogte, blakende hitte en bijtende kou. De vraag die we ons nu moeten stellen, individueel en collectief, is waar zijn onze levens en onze wereld zo uit balans dat diepgaande transformatie nodig is?

Die vraag kan makkelijk beantwoord worden omdat we er overal voorbeelden van zien.

Van regeringen die zich bezighouden met illegale en geheime activiteiten tegen hun eigen burgers, tot banken die economieën vernietigen, media die het nieuws niet rapporteren, firma’s die wetten schrijven voor hun eigen voordeel, een vergiftigde en toxische voedselvoorziening, de sterken die teren op de zwakkeren, en hebberigheid die de mensheid blind maakt voor de eenvoudige waarheden van mededogen, vertrouwen en liefde. We hebben de voorbije jaren ontdekt dat we de vos in het kippenhok binnen lieten, omdat we dachten dat het goed voor ons was en dat er voor ons zou gezorgd worden. En nu moeten we opnieuw onze macht opeisen, maar dat heeft zijn prijs, want we moeten kiezen tussen gemak en bekrachtiging. De factor ‘gemak’ ligt daar waar we denken dat een leven van genade en gemak beschikbaar is, wanneer we onze macht weggeven. We hebben geleerd dat het zo niet werkt. Onze overtuiging dat bekrachtiging vereist dat we hard werken, worstelen, ons best doen en het gemak en genade opgeven, en dat is ook niet waar.

Wat is dan wel waar?

We kunnen het allebei hebben, bekrachtiging en gemak en genade, vrede op aarde, liefde voor elkaar, verbinding, samenwerking en mededogen, en het enige dat we individueel moeten betalen is dat we onze macht koesteren en meester worden over onze eigen energie.

Als we de transformatie koesteren die april in petto heeft, moeten we bereid zijn om in onze kracht te staan door het proces te aanvaarden, en geen weerstand bieden aan verandering en transformatie, duidelijkheid krijgen over wat ons niet dient in het kader van onze intentie voor ons leven, voor ons verlangen naar vreugde, en bereid zijn het allemaal los te laten zonder te weten wat er in de plaats komt, alleen te weten dat we dat zullen manifesteren dat onze hoogste intenties dient, wanneer we de moed hebben dit te aanvaarden.

boom De energieën van april 2014 Jennifer Hoffman Dit vraagt dat we het concept van overgave begrijpen, dat betekent niet opgeven, maar wel stoppen met vechten. We geven niet op wanneer we ons overgeven, we zijn de overwinnaar, omdat de enige persoon tegen wie we kunnen vechten wijzelf zijn, en we daar geen overwinnaar kunnen in zijn. De wind van verandering blaast nu hard, en we worden tot aan de rand van het ravijn geduwd. Of we in een gekneusde gehavende pijnlijke boel vallen, of onze vleugels spreiden en nieuwe hoogten opzoeken, is helemaal aan ons.

We hebben ons in feite nooit eerder in een krachtiger positie bevonden dan nu, om diepgaande, krachtige en blijvende transformatie in ons leven te creëren; de vraag is: hebben we de moed om de deur te openen en al onze oude machtsstructuren eruit te laten, in het besef dat ze door iets nieuws en prachtigs zullen vervangen worden (dat we natuurlijk nog moeten creëren)? Zeggen we dat we verandering willen en hopen we dat dat gewoon betekent dat we een nieuwe hoed moeten kopen die past bij onze oude outfit, of krijgen we een complete make-over? Weg met het oude, kom op met het nieuwe, is het thema van deze maand.

Ben je er klaar voor? Elke dag in april gaan we de keuze krijgen om te transformeren, en ofwel zeggen we daar ja op, ofwel nee.

De ja zal transformatie vergemakkelijken, de nee zal betekenen dat we nog altijd zullen transformeren, maar minder vlot en met weerstand.

Wat ben jij beu, wil je niet meer, wou je veranderen, hoopte je dat er zou veranderen, of wou je al dat het voorbij was?

Je zal je antwoorden daarop vinden in april.

De beste manier om om te gaan met de energie van deze krachtige maand, is authentiek te zijn in je meesterschap, duidelijk in je intentie, versterkt door de visie die je wil voor je leven en de wereld, en doe het stap voor stap. Het leven vult zich in van de ene ademhaling tot de andere, en dat is zo snel als we kunnen gaan. En als je je niet voelt resoneren hiermee, ga dan niet te snel achterover leunen, want de ommekant van deze energie is te vinden in oktober 2014. Het is een krachtige maand, vol met potentieel om alles te creëren dat je wil. Energie reageert op onze wil, is helemaal niet-oordelend, en geeft geen ziet om hoe we ze gebruiken, of waarvoor. Gebruik ze krachtig, en heb een prachtige maand.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans


Geen opmerkingen: