dinsdag 9 juli 2013

Zaadjes zaaien

Newsflash nieuwe maan 8 juli 2013 in kreeft:  Zaadjes zaaien

Lieve mensen, 

Vandaag is het nieuwe maan in het koesterende teken Kreeft een energie die drie dagen duurt. Bij een nieuwe maan staan de zon en de maan samen. De maan is dan donker. Het huwelijke van het mannelijke (zon) en het vrouwelijke (maan). En waar twee samen komen ontstaat er altijd een derde. 

Dus dit is een moment van conceptie, bevruchting. In principe is dat met elke nieuwe maan, maar nieuwe maan in Kreeft, het moederlijke teken, het teken van geboorte en zwangerschappen is dit een bijzonder moment. Het kan natuurlijk als er sprake is van een kinderwens letterlijk en figuurlijk een zwangerschap betekenen, maar ook in overdrachtelijke zin.  In de vorm van plannen, projecten, nieuwe relaties aangaan maar ook nieuwe impulsen in bestaande relaties enz.. 

Scheppingskracht
Of je nu fysiek zwanger raakt of geestelijk zwanger raakt van een project, een nieuw idee, een nieuw plan, alle conceptie kan alleen vorm krijgen via de scheppingskracht. Soms is die scheppingskracht geblokkeerd. Dat kan komen door nog niet verwerkte emoties, bijvoorbeeld boosheid of verdriet. Maar ook onbewuste angst kan blokkeren. Angst om te falen maar ook angst voor succes! In deze periode kunnen al die oude geblokkeerde emoties nog even langs komen. Het is niet de bedoeling dat je er weer helemaal in duikt. Soms kan een familieopstelling helderheid geven als het te onduidelijk blijft of wanneer gevoelens of gedachtes blijven overheersen. Maar dat hoeft niet altijd. Emoties komen en willen herkent en erkend worden. Voelen, ervaren en loslaten. Uiteindelijk komen we dan bij het allerlaatste en dat is Vergeving. Vergeving van die ander, maar vooral vergeving van jezelf.  Vergeving is een proces. iedere keer weer een andere laag. Dat doen we niet in een keer. En dan denken we nu misschien WOW o nee niet weer! Hier heb ik helemaal geen zin meer in! Ik ben er klaar mee! Dat klopt we zijn er ook klaar mee. We moeten het alleen op alle lagen kloppend maken. Zoals onze aura uit verschillende lagen bestaat, moet het op alle lagen kloppen. En als het klopt zullen wij veranderen en onze buitenwereld. Zo binnen zo buiten. We gaan andere mensen aan trekken en andere situaties e.d. maar als de situaties nog steeds hetzelfde zijn, en de mensen en alles niet verandert, dan is er wellicht een laagje overgeslagen, dan is er nog innerlijk werk te doen.     

Extremen
We zien een periode van veel tegenstrijdigheden en dualiteiten. Een uiterlijke revolutie zoals in Egypte maar  ook een innerlijke revolutie is op gang aan het komen. Wat ik al zei, Niemand pikt het meer. In deze periode word je je bewust wat je werkelijke behoeftes zijn en daar wil je ook naar behandeld worden. Je krijgt meer eigenwaarde, zodat je gelijkwaardigheid op gaat eisen.  Je pikt het niet meer, je bent er klaar mee. (Jupiter conjunct Zwarte maan) Emoties kunnen hoog oplopen! Jupiter is de planeet van expansie en kan soms ook overdrijven. Maakt alles veel groter dan het is.. maar wanneer we eerst alles heel klein hebben gemaakt, van ach, niet zo belangrijk, laat maar, zal wel meevallen e.d. toen hebben we onszelf kleiner  gemaakt en hebben onszelf niet serieus genomen. We hebben onze grenzen (Saturnus) niet bepaald…en de ander belangrijker gemaakt. Dus is  het soms prima om eerst even te vergroten (drama!) om dan weer op de werkelijkheid uit te komen en te reageren. Maar we zullen nog wel drama gaan zien in de wereld. Zeker als volgende week Mars ook het teken Kreeft binnen gaat. Dat is een heel emotionele stand. 

De illusie doorzien
Ook kun je het gevoel hebben klaar te zijn met alle therapieën, gesprekken, het onderzoeken van jezelf en de ander enz enz..Afgelopen jaren en zeker de afgelopen maanden, ben je in heel diepe processen geweest en kom je er nu achter dat je geen zin meer om te twijfelen aan jezelf of aan je eigenwaarde. Je bent er echt letterlijk en figuurlijk klaar mee. Zoals we in de politiek en de wereld ook zien, alles is al een keer besproken en gezien en gedaan... de mensen willen verder.. Geen bezuinigen meer, nee investeren, nieuwe mogelijkheden bieden. Andere oplossingen enz..ons weten verteld ons dat het anders kan. Dat we de illusie gaan doorzien. We weten dat we liefde zijn en recht hebben op dat het leven goed voor ons is.. We willen de illusies niet meer, we willen waarheid. En we gaan achter onze eigen waarheid staan. We zeggen He ho stop! Fantastisch natuurlijk, maar dat roept natuurlijk nog wel reacties op. Actie reactie..nog steeds staan we met één been in de “nieuwe”wereld en de andere been in de “oude”. En dat duurt nog wel even. Ik denk dat we zeker met het Pluto (macht, onmacht en transformatie) vierkant Uranus (bevrijding van onderdrukking) aspect tot 2015 nog heel wat revoluties kunnen verwachten! We zitten nu bijna op de helft van dit aspect, dus het beste moet nog komen! 

Voeding
Maar dit moet ook allemaal zo gebeuren. De energie die nu binnen komt is zo hoog dat alles wat nog niet gezuiverd is naar boven komt. En of het nu in ons persoonlijk leven is, of in landen, steden, families maakt niet uit. Het licht komt overal waar nog duisternis is of schaduw. Alles moet gezien en “verlicht”worden.  Daardoor kunnen we afgelopen tijd doodmoe zijn geweest, geen puf hebben, ziektes komen op, conflicten of gewoon zelfs moeite met wat moet ik nou eten??. Waar haal ik mijn voeding uit. Niet alleen qua inspiratie maar ook gewoon fysieke voeding. Ik merk bij mezelf dat ik heel licht moet eten. Dat ik sommige dingen niet meer kan hebben.  Licht voedsel bevat meer licht, maar het lichaam heeft nu ook veel aarding nodig, via het lichaam gronden we deze kosmische energieën. Goed eten is dus heel belangrijk nu! Maar ook voeding in relaties, werk en allerlei andere activiteiten. Je kunt een gevoel van leegte ervaren, alsof alles de glans verloren is. ik merk bijvoorbeeld ook dat ik geen boeken meer kan lezen. Ik sla een bladzijde om lees wat en dan stopt het weer. Die leegte is een gevoel welke we nog niet zo goed kennen. Terwijl dat is waar we naar op weg zijn. Vanuit die leegte, kan er van alles ontstaan. 

Zaadjes planten
Maar goed, nieuwe maan in Kreeft, zaadjes planten dus! Zoals een foetus tijd nodig heeft om tot een volwaardig mensje uit te groeien heeft een zaadje ook tijd nodig om o.a. wortel te schieten en om uit zijn beschermende schilletje te groeien. Toen ik klein was maakten we altijd bakjes met Sterrenkers of ook lieten we weleens een bruine boon lieten ontkiemen. Fantastisch was dat! Uit school rende ik naar huis om te zien of er al wat omhoog gekomen was. Een wonder vond ik het. En dan ineens uit het donker kwamen er dan ineens groene sprietjes te voorschijn. Bijzonder zoals alles groeit in de duisternis. Een mens in de baarmoeder en een plant in de donkere aarde. Al het leven moet zich een weg banen door de duisternis naar het licht. Terwijl al het leven, of dit nu een zaadje is van een plant of een menselijk zaadje, het  leven, het licht in zichzelf heeft. Het licht baant zich door de duisternis een weg naar het licht..Dat is wat we nu ook aan het doen zijn. We zijn onderweg naar het licht. En zoals we zaadjes planten is het ook belangrijk dat we die zaadjes verzorgen, water geven, onkruid wieden zodat dit de weg van het zaadje niet verspert. Aandacht geven aan, verzorgen en koesteren. Niet te weinig maar ook niet te veel zon en water. Het moet precies goed zijn..

Koesterende energie
Zo mogen we ook met onze plannen, projecten, relaties e.d. omgaan. We mogen er goed voor gaan zorgen, omdat we nu ook goed en steeds beter voor onszelf gaan zorgen. Het is tijd om wat ik in de vorige nieuwsbrief schreef, Je Zijn in je Doen te brengen. Met volle aandacht en liefde je ding doen. Wat het dan ook is. Dat kan ook met volle aandacht schoonmaken, of koken, of strijken. Zonder weerstand of verzet doen wat je moet doen. Daarnaast wordt het  tijd om met al je talenten naar buiten te gaan komen. Jou talenten zijn uniek. Er is niemand anders die kan doen wat jij kan. Dus stop met iets te doen waar jij je talenten niet kan vorm geven. Blijf trouw aan jezelf. We mogen echt onze plek in gaan nemen hoe spannend dat ook is, alleen dan kan het gaan stromen.  Nu Jupiter  conjunct de zwarte maan staat kunnen we ons bewust worden (jupiter) van kernkwaliteiten uit vorige levens (Zwarte maan). Die kernkwaliteiten waar we mee kwamen waren nog verbonden met de bron in de kosmos. Dit kanaal staat meestal open tot ons 7e jaar. Daarna gaan we naar school en worden we meestal  afgewezen op die kwaliteiten en gaan we ons aanpassen. Dan ontstaat er boosheid en frustratie, we mogen onszelf niet meer zijn. We mogen alleen onze creativiteit uiten wanneer daar het juiste uur voor is. De impulsen die we kregen vanuit onze intuïtie en de kosmos mochten niet worden uitgeleefd. Doe niet zo gek, jij altijd, nou doe nu maar gewoon enz enz enz.. We hebben onszelf daardoor afgewezen, ons zelf ontkend en zijn het oervertrouwen in onszelf kwijt geraakt. En nu is het tijd om die zelf afwijzing los te laten. Jezelf omarmen en koesteren als een liefdevolle moeder. Om weer te gaan leven vanuit die oerbron.  

Oertrauma
Wat we nu ervaren, kun je eigenlijk ook zien als verwerking van het oertrauma van de mens. Het moment van het  afgescheiden worden van de oerbron. In heel vroegere tijden was er alleen maar eenheid, waren we een wezen. Toen werd er besloten om te gaan leven in de dualiteit. We waren ons niet bewust dat dit een heel pijnlijke ervaring zou zijn. Nu zijn we bezig om weer terug te komen naar die eenheid in onszelf. Om de dualiteit te overwinnen, waarmee weer terug komen in het Zijn. Het Zijn is je heelheid, je innerlijke eenheid. En natuurlijk blijven we groeien en evolueren, ik denk dat we nooit helemaal klaar zullen zijn met onszelf. Maar wellicht is het tijd om te stoppen met zoeken, Alles is er al. We hoeven het alleen maar toe te laten. Dus zaai de komende dagen zaadjes met liefde, voor projecten, plannen, nieuwe ontmoetingen met nieuwe mensen, nieuwe impulsen in je relaties, sta de vernieuwing toe. Zet stappen die je moet zetten. Laat je niet langer weerhouden. Laat je leiden door je intuïtie, volg je hart, want dat klopt altijd. Maak een plan en koester het. Verzorg het met alle liefde en aandacht zodat je stapje voor stapje straks wanneer het tijd is, jou tijd,  je je eigen plek in kan nemen in de nieuwe aarde.  

Lieve groeten,

Yvonne

Geen opmerkingen: