zondag 29 juni 2014

Kosmisch weerbericht - Yvonne Weeber‏

Lieve mensen,
Het is nogal onrustig in de kosmos. Het lijkt of alles steeds extremer wordt. Heftiger en meer en meer bedreigend. Persoonlijk kun je je onrustig voelen of zelfs gefrustreerd en geïrriteerd. De kosmische energieën lijken aan ons te trekken en te duwen. Kom op je moet dit en dat. Je moet nu actie, je moet nu doen anders ben je te laat. Er is strijd en ruzie en miscommunicatie en tja van alles! Onrust. Plotseling break ups in relaties, vriendschappen, werk, op allerlei gebied. Soms moet het zo zijn en soms gebeurt dit als we ons blijven identificeren met onze “oude” rollen, patronen en overtuigingen. En hoewel we dat niet meer willen, is het ook een comfortzone. Onbewust zijn we bijna verslaafd aan gedoe, drama, stress. We zijn zo gewend dat we moeten vechten voor onze rechten, hard moeten werken aan onszelf en grenzen moeten stellen dat we helemaal vergeten dat we daardoor heel ver van ons zelf vandaan gaan. We maken de ander of dat andere verantwoordelijk voor onze pijn, ons gemis, ons geluk. Terwijl alles er al is! We hoeven niet meer te zoeken.

Weerstand doorbreken

Diep van binnen weten dat dit een overlevingsvorm is die we los mogen gaan laten. Wat ik in mijn vorige nieuwsbrief schreef, we zijn de Vorm aan het loslaten, uit de comfortzone. En dat is een heel lastig proces! Het is soort fitness of the mind. Het is net als dat je naar de sportschool gaat, zo van oh moet ik weer! Je zoekt naar uitvluchten en gaat uitstellen. Terwijl je weet, als je niet gaat voel je je klote daarna, je hebt je weer laten verleiden door die kleine ikje die eigenlijk geen verandering wil. Die wil alles lekker laten zoals het is. En je weet ook, dat als je door je weerstand heen gegaan bent en toch op de fiets stapt naar die sportschool dan komt er een moment van doorbraak, van YES! Nu ga ik het zelfs fijn vinden! Je gaat resultaten zien, fantastisch! Ben trots op mezelf! Dat is nu hetzelfde proces met shit opruimen en diep naar binnen gaan. Ik hoor veel mensen, ja het is goed hoor! Ik heb al zoveel gedaan! Zoveel gehuild en opgeruimd, nu wil ik niet meer. Weerstand om de laatste restjes op te ruimen en in de comfortzone van pijn, lijden, verlies en gedoe te blijven zitten

Buitense binnen

Innerlijk weten we dat het weerstand is. En dat we weten dat de buitenwereld een afspiegeling is van onze innerlijke wereld. Iedereen is een pionnetje, alles wat er gebeurt, gebeurt om jou dichter bij jezelf te brengen. Je kwam op deze aarde met jouw thema. Want niemand heeft je afgewezen, buitengesloten, gekwetst, niet gesteund enz. We hebben ons Zelf afgewezen, niet gesteund, niet liefdevol behandeld, niet gezien enz. We hebben het binnenste naar buiten geplaatst, terwijl het buitenste binnen is! Alle strijd komt door de verhalen die we onszelf vertellen en vinden innerlijk plaats. We zijn gekomen met bepaalde overtuigingen over onszelf en de ander en die worden weerspiegeld in de buitenwereld.

Binnenste buiten 

Nog steeds worden we uitgenodigd om aan de hand van Pluto door de catacomben van ons onderbewustzijn af te dalen en te onderzoeken wat we daar nog voor “monsters” hebben verstopt welke bevrijd willen worden en het licht willen zien. Zodat we in kunnen gaan zien dat ze helemaal niet zo eng en groot zijn als we dachten en zij ons kunnen helpen om nog meer in eenheid te komen. Hoe meer wij onze schaduwkanten omarmen en toestaan, hoe authentieker en echter we worden. Hoe meer beperkende overtuigingen we vinden en opruimen hoe ruimer ons bewustzijn wordt. We worden geholpen door het mooie driehoek van Saturnus, Cheiron en Jupiter in de watertekens Schorpioen, Vissen en Kreeft. In plaats van ons rationeel in de strijd te mengen, kunnen we ervoor kiezen om te echt te gaan voelen. Gevoel sluit aan bij je ware, echte Zelf. Via je gevoel heb je toegang tot het grote werkelijke weten en je intuïtie. Wanneer je afdaalt in die leegte in die innerlijke wereld kom je uiteindelijk op een plek waar rust en vrede is. Het is een portaal, een ingang naar een andere wereld. We kunnen in dankbaarheid het verleden loslaten. De vorm loslaten en opgaan in het NU en dat wat er is te laten ontstaan in overgave. Dan komt dat binnenste naar buiten waardoor je heel andere mensen aan gaat trekken die jouw huidige bewustzijn weerspiegelen.

Onvoorwaardelijke acceptatie

Dit vraagt onvoorwaardelijke acceptatie van dat wat er is. Voelen ervaren en loslaten. Zonder verhalen. Daarmee ontstijgen we de dualiteit en de afgescheidenheid. We krijgen nooit wat we vragen en we krijgen precies dat wat we nodig hebben voor onze groei. De plek waar je nu bent is de plek waar je moet zijn. Alleen door die beperkingen kunnen we groeien. Door het los laten van de vorm en het toelaten van onvoorwaardelijke acceptatie komen we in buik en hart. Het moment van onvoorwaardelijke acceptatie van wie je bent, nu hier op dit moment. Dan leven we van binnen uit in vrolijkheid, innerlijke wijsheid, creativiteit en speelsheid en dat zien we terug in de buitenwereld. In plaats van te werken om te leven, gaan we spelend werken. Hebben we vertrouwen in onszelf om in te gaan op datgene wat komt. Wat zich aan ons open baart. Dat is creëren in de nieuwe tijd, vanuit de nieuwe geheelde mens, vanuit het hart.

Waar voed jij je mee?

De nieuwe maan van vandaag ondersteunt dit proces. Hij valt in het zorgzame teken Kreeft, het teken welke gaat over voeding, emoties, gevoelens, behoeftes, veiligheid, onze kindertijd, de moeder en her-inneringen. In onze relatie met voeding plaatsen we vaak de autoriteit buiten onszelf. We laten ons vertellen wat goed is voor ons om te eten, door diëtisten, voedsel goeroes, wetenschappers enz. We zijn zo ver van onszelf weg dat we niet luisteren naar ons lichaam wat dat nodig heeft. Alle voedsel heeft een bepaalde energie. Een spruitje heeft een hele andere energie dan een avocado. Als je ergens trek in hebt en je luistert goed naar je lieve lijf, betekend het dat je die energie nodig hebt. Als kind wist je dat nog maar daar zijn we van weggeraakt. We moesten eten wat de pot schaft, en zo en zo laat. Er is zoveel verwarring over onze voeding! We zijn weggegaan van onze natuurlijk behoeften. Deze nieuwe maan is een mooi moment om met voeding bezig te gaan. Jezelf vragen te stellen, waar voed je je NU mee? Niet alleen op fysiek niveau, maar ook rationeel, emotioneel en spiritueel. Wat betekent voeding NU voor jou? Hoe voed je ziel? Hoe voed je relaties? Is je werk nog voedend? Ervaar je leegte en vul je jezelf op door veel te eten, van de ene spirituele workshop naar de andere te gaan, facebooken? Durf je ook hier de leegte toe te laten? Durf je ook hier de vorm los te laten? Als we de vorm los gaan laten hebben we ook andere voeding nodig.
Fijn weekend!

Harte groet Yvonne

Ps je bent vrij deze mail door te sturen. Gebruik je de info graag met bronvermelding. Inschrijven voor de nieuwsbrief en info staat op www.joyhappiness.nl

Geen opmerkingen: