maandag 14 januari 2013

Kosmische newsflash: Liefdevol en met vreugde je taak op pakken! - Yvonne Weeber

Lieve mensen,  
Het is vandaag  10 januari 2013 en ik heb begrepen dat het vandaag nog net kan om jullie een heel gelukkig en liefdevol Nieuwjaar toe te wensen.  Ik hoop dat jullie het net zo goed als wij hebben gehad in de Ardennen. Het was weer een fantastische feestweek, we hebben genoten van het heerlijke eten, de mooie workshops en de bijzondere gasten!  

Gevoelens wijzen de weg 
We maakten een heel bijzondere start dit jaar met de nog steeds blijvende Yod (vingerwijzing van God) in de horoscoop. Die Yod, stond al op 12-12-2012 in de horoscoop, dus ook op 21-12-2012. Eigenlijk is dit de belangrijkste astrologische aanwijzing van de komende tijd. Voor degene die mijn vorige nieuwsbrieven niet hebben kunnen lezen hierover, ze staan op mijn site www.joyhappiness.nl De yod is nu niet meer zo exact als op 12-12-2012, maar hij is nog steeds actief.  Een Yod wordt gevormd door een sextiel tussen twee planeten in de basis, die beiden uitlopen naar de Apex, een planeet in het midden daar tegen over. De planeten aan de basis zijn Pluto in het teken Steenbok en Saturnus in het teken Schorpioen.  Wat ik al had geschreven, Pluto en Saturnus staan in elkaars teken, dat noem je receptie. Ze maken een sextiel aspect. Dat is een positief aspect waardoor ze elkaar heel erg ondersteunen in het transformatie proces wat er aan de hand is. Niet alleen op persoonlijk niveau maar ook collectief. Maar daarover zo meteen meer. De planeet in de Apex is Jupiter, de planeet van bewustwording en expansie. Deze stond op 12-12-2012 en op 21-12-2012 samen met de zwarte maan, of ook wel onze verbinding met de bron in het communitatieve teken Tweeling. Tweeling is echter ook het teken van dualiteit en soms ook wel van het niet willen voelen, rationaliseren en oppervlakkigheid of roddelen, zie je nu goed in de Media met bepaalde BNR’s. Gebeurd alleen om de aandacht van zichzelf af te leiden. Maar goed, niet zo gek dat er zoveel mensen zijn met last van griep, ontstoken keel en problemen met de stembanden. Met Saturnus in het diepe emotionele teken schorpioen en Pluto in het teken steenbok zoeken we een goede veilige basis om die diepe transformerende emoties vrij te kunnen laten. Met Jupiter daar onderzoeken we onze beperkende overtuigingen die ons weerhouden van dit diepe ervaren en voelen. Om terug te komen bij de bron, is het belangrijk dat alles weer stroomt. Dat alle gevoelens er mogen zijn. Dat we ons bewust zijn van onze denkpatronen die ons pijnlichaam af en toe kan triggeren 

Ont-maskeren 
Het is NU echt tijd voor ons, om onszelf te onderzoeken waar we nog vast houden aan de pijn en wat ons dat oplevert.  We hoeven echt niet meer te lijden,. We hoeven alleen maar onze gehechtheid aan de pijn los te laten. Met Saturnus in Schorpioen worden we uitgenodigd om onszelf te laten zien om kwetsbaar te durven zijn. Schorpioen is het teken van waarheid, met Saturnus daar is het tijd om onze maskers los te laten om ECHT te zijn en te worden. Zodat intimiteit kan groeien en er echte verbindingen aan durven / kunnen gaan. Als we niet echt zijn, als we niet kwetsbaar durven zijn, zijn we geen waarheid, dan laten we een masker zien. En met een masker op is er geen ruimte geen echte intimiteit of verbinding. Dat is ook de reden waardoor er zo ontzettend veel dingen naar boven komen op dit moment die het licht nog niet gezien hadden.. de tijd van geheimen en heimelijkheden is echt voorbij. Losse eindjes worden opgepakt. Soms niet makkelijk, maar wel mooi. Ont-maskeren, weer een laagje dieper en dieper…. We mogen nu echt heel diep naar binnen keren, want daar heel diep van binnen ligt jou persoonlijke waarheid en wijsheid.. Daar mogen we naar toe gaan..niemand anders weet het voor jou… alleen jij weet het .. en daarvoor mogen we nog steeds dieper en dieper… 

Nieuwe maan in Steenbok     
Morgenavond 11 januari rond 20:45 is er een nieuwe maan in Steenbok. Een nieuwe maan staat altijd voor een nieuwe start. Neem morgen even de tijd om hier bij stil te staan.  De Zon, het mannelijke, het verstandelijke, en de Maan, het vrouwelijke en onze gevoelens,  staan samen en werken ook samen. Het mannelijke en vrouwelijke zijn dus in evenwicht, waardoor we iets nieuws kunnen scheppen. Daarnaast staan op dit moment ook Venus, Mercurius, Pluto in het teken Steenbok. Een heleboel planeten dus! Dit is een fantastische nieuwe maan om je goede voornemens die je wellicht hebt gemaakt toen dit jaar begon, waar te gaan maken. Steenbok is het teken van discipline en doorzettingsvermogen welke graag verantwoordelijkheid wil dragen voor de kwaliteit van datgene wat goed is en betrouwbaar. Maar het gaat ook over de diepgang die we nodig hebben om kwaliteit in te brengen. Gebruik deze maan om deze kwaliteiten in jezelf te ontdekken en te gebruiken!  

Diepe verbinding door intimiteit 
Venus, de planeet van onze persoonlijke liefde en schoonheid,  staat in een ruime conjunctie met Pluto, dat betekend dat liefdesrelaties wellicht een grote verandering kunnen ondergaan. In het teken Steenbok zal het niet zo hartstochtelijk zijn als in andere tekens, maar toch, kan er werkelijke passie ontstaan als er genoeg vertrouwen is om de intimiteit toe te laten waardoor er ruimte komt voor een heel diepe verbinding. Niet alleen in liefdesrelaties, maar in alle relaties, ook die met jezelf. Steenbok is Het teken van trouw en waardigheid. Door trouw te blijven aan onszelf laten we onszelf in onze eigenwaarde, wat een ander ook zegt of doet, je wordt niet meer geraakt omdat je weet dat wat er gebeurd niets met jou te maken heeft, maar met de ander. De ander kan je op dat moment helpen om een ongezien deel van jezelf nog onder ogen te zien. De schoonheid van dit proces zul je steeds meer gaan waarderen wanneer je dit meer en meer toe laat en het verzet laat varen.   

Focus on Happy thoughts, happy feelings! 
Mercurius de planeet van communicatie en onze denkpatronen, staat samen met de nieuwe maan. Een prachtig moment om ons denkpatroon te onderzoeken. We zullen wellicht wat serieuzer zijn dan anders, de Steenbok neemt alles ook heel serieus. Maar een beetje humor kan geen kwaad natuurlijk! Kies vreugdevolle gedachten, ook al voel je je nog niet zo goed. Accepteer hoe je je voelt, waar je bent op dit moment, je bent gewoon waar je NU bent! Niet meer en niet minder! Pijn en lijden komen vooral omdat we allemaal dingen willen die er op dat moment Niet zijn.. We willen ergens anders zijn, op een onbewoond eiland met ons lief, in een ander huis, een andere baan, een gezin met kinderen, buiten wonen, gezonder zijn, slanker, dikker enz enz.. het is nooit goed op dit moment, we leven continue in een staat van oorlog met de situatie waar we in zitten.  De gedachten aan wat we allemaal willen en niet hebben doet heel veel pijn en maakt ons diep ongelukkig! Deze nieuwe maan geeft ons de mogelijkheid dit hardnekkige denkpatroon los te laten en te veranderen.      
Daarnaast mogen we onze manier van communiceren onderzoeken en leren om meer met ons hart te luisteren en te communiceren vanuit het hart.  

Niets moet, alles mag 
In ieder geval door te gaan zien dat Niets MOET, alles mag, als iets moet, is er verzet, dan gebeurd het niet vanuit de flow, maar vanuit wilskracht, je zet je power er op, waardoor op het moment je even geen wilpower hebt, de boel weer instort. Go with the flow…. Ik ben alweer een tijdje gestopt met roken. Niet vanuit wilskracht of Roken is niet goed voor mij… maar vanuit onderzoek wat doet deze verslaving voor mij. Ik zei heerlijk ik MAG roken, maar het hoeft niet.. wanneer ik wilde rookte ik, en als ik niet wilde deed ik het niet.. op een bepaald moment stond ik in de winkel en dacht oja sigaretten zijn op … maar ik heb al meer dan vier dagen niet gerookt… waarom zou ik ze dan kopen… en toen was het klaar… niet vanuit kracht, willpower of wat dan ook, nee het was niet meer nodig.. ik had m’n verslaving door zien..  

Dus ja nu, go with the flow… Accepteer daar waar je NU bent… maak een lijst met wat je allemaal wilt bereiken dit jaar, visualiseer het, denk er minimaal 1 volle minuut aan, hoe je er uit ziet als je het doet, hoe je je voelt, waar je bent… enz.. laat het dan los en ga met vreugde en liefde ermee aan het werk om het stapje voor stapje te bewerkstellingen… niet omdat het Moet! Maar omdat je het zelf wilt… vanuit jezelf, vanuit liefde en respect naar jezelf.. en laat de uitkomst los, verwacht dat het komt, onverwacht op de voor jou perfecte manier. Dus stap in het NU, doe wat je moet doen, en of dat nou de afwas doen is, je dagelijks werk, lijnen, stoppen met roken, een nieuwe relatie vinden, je huis opknappen of wat dan ook. Begin bij het begin, stapje voor stapje en laat de verhalen los die je jezelf verteld.. zeg ik mag, in plaats van ik mag niet.. en geniet gewoon van het Zijn in de dingen die je doet! Jou taak is om happy te zijn gewoon met je zelf, met dat wat er is.. dus neem vreugdevol je taak op je! Als we ons met liefde doen wat we doen, volgt de rest vanzelf…. 
  
Ik wens je heel veel plezier!  
Yvonne Weeber  

PS je bent vrij deze nieuwsbrief door te sturen, als je er dingen uit gebruikt graag met vermelding van de bron.

Geen opmerkingen: