zaterdag 11 oktober 2014

Kosmische newsflash: Love is all we need - Yvonne Weeber

Kosmische newsflash: Love is all we need

Lieve mensen, 

Jullie hebben iets langer moeten wachten, mijn excuses. De energie van deze maansverduistering was behoorlijk pittig en bracht ook in mijn leven een heel oude, pijnlijke kwestie naar boven wat mijn familie betreft. Heel plotseling, als een soort bliksemschicht kun je geraakt worden. Heftig, emotioneel en met de scherpte van een mes. Even auw en rauw, tot op het bot geraakt worden…. De maan stond in het vurige teken Ram, samen met de bevrijder Uranus en conjunct de Zuidelijke maansknoop. De Zuidelijke maansknoop staat voor het verleden, wat achter ons ligt, gewoontes, je comfortzone, losgelaten wil worden om ruimte te maken voor het nieuwe, want het houd je vast. Uranus daar breekt het open, zodat je wakker geschud wordt. Het is tijd. Het is tijd om het verleden los te laten en om verder te gaan. Daardoor kunnen er nog oude stukken omhoog komen.

Verrassingen uit de catacomben
Naast deze intense verduistering en nu Pluto direct is gaan lopen worden we verrast door wat hij mee heeft genomen uit de onderwereld. Zoals ik vorige keer ook al schreef alles Pluto wil de onderste steen boven. Er kan niets verborgen blijven onder deze energie. Het voordeel is dat wanneer je het toestaat en het er helemaal laat zijn, alle emoties, de pijn, de boosheid, het verdriet helemaal toelaten en ervaren, komt er een enorme bevrijding. Het gaat vooral over het onvoorwaardelijke accepteren van dat wat we niet kunnen veranderen. Zoals Pluto ons laat zien, dat wat is dat is. 

Oei oei ik groei!
Door de grote driehoek van Mars, Jupiter en Uranus in vuur tekens Boogschutter, Leeuw en Ram, is er een grote mogelijkheid tot bewustwording en heling. Zodat je na deze loutering al je energie in kan gaan zetten in nieuwe levensdoelen. Saturnus maakt een vierkant met die Jupiter, welke staat voor bewustwording en expansie, dit vierkant maakt dat je beperkingen kan ervaren. Maar alleen door beperkingen en grenzen kunnen we groeien. Zoals een zaadje door de weerstand van de aarde om hem heen kan groeien naar het licht. Dat vergt doorzettingsvermogen en kracht (Saturnus).  We willen dolgraag gaan leven vanuit het hart, maar de pijn en blokkades die daar nog op liggen zullen eerst getransformeerd moeten worden om vanuit passie te kunnen leven. 

Relaties naar een ander niveau tillen
Zoals ik al schreef in mijn eerste nieuwsbrief van het jaar, is 2014 het jaar van de relaties. We zitten in een 7 jaar. Als we kijken naar de tarotkaarten zien we het beeld van de Zegewagen. De Zegewagen staat voor het overstijgen van de polariteiten waardoor we meester worden en ons eigen pad kunnen gaan lopen. De balans in het midden vinden. Met de Noordknoop in het teken Weegschaal, is ons collectieve doel nu, om juist nu in deze hectische tijd, in harmonie te komen en te blijven. Om problemen samen op te lossen en samen te werken. Hoe? Dat vertelde ik in mijn vorige nieuwsbrief. Om de persoonlijke planeten uit te kristalliseren.  Zal toch nog even een korte herhaling geven want dit is erg belangrijk. Mercurius is de planeet van communicatie, onze manier van denken, overtuigingen en verbinding. Wanneer we nog op basis van oude overtuigingen ( bv. denken in goed en kwaad, minderwaardigheid, je beter voelen dan de ander) communiceren zullen er problemen in onze verbindingen ontstaan. Uranus is de hogere versie van Mercurius, staat voor het hoger denken, waarnemen en intelligentie. Uranus hebben we nodig om ons te bevrijden van beperkende overtuigingen die verbinding in de weg staan. Venus is de planeet van de persoonlijke liefde, begeerte, verlangen en schoonheid, Neptunus, is de planeet van illusie, projectie en dromen, wanneer liefde gebaseerd is op alleen begeerte en verlangens, ontstaan er dromen, en dromen zijn illusies, we projecteren onze verlangens en de vervulling ervan buiten onszelf, op een partner, een huis, geld verdienen, uiterlijke schoonheid. Wanneer we de illusie doorzien dat we eerst van onszelf mogen leren houden en dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze pijn en geluk, dan kristalliseren we de planeten Venus uit waardoor Neptunus, hogere frequentie van Venus, in haar onvoorwaardelijke liefde komt. Mars, persoonlijke wilskracht, drijfveer en wil, wil Venus haar wensen en verlangens heel graag uitvoeren en gaat hard aan het werk waardoor er macht en onmacht situaties ontstaan. Ik zal en ik wil. Pluto on uitgekristalliseerd, planeet van macht en onmacht, zal ons steeds confronteren met macht en onmacht situaties tot we door hebben dat het kleine ikje, die zijn/haar zin door wil drijven alleen maar kan leiden tot pijn. Wat ik schreef niet mijn wil maar U wil geschiede. Daar bedoel ik niet mee de wil van god, of iets anders buiten ons. Nee U wil in overgave aan hoger zelf, of uitgekristalliseerde zelf. Pijn is gebaseerd op onwetendheid en de onderste steen moet boven. We mogen eerst de relatie met ons zelf herstellen. 

Volwassen worden in de liefde
Saturnus staat nog steeds in het teken Schorpioen, en gaat op 2 december het vurige teken Boogschutter is. Al twee en een half jaar nodigt hij ons uit om de verdieping in te gaan in relaties. En dat betekent niet alleen maar pais en vree, dat betekend dingen aan gaan, innerlijke kind stukken op te lossen. Open communicatie, luisteren naar elkaar en conflicten aangaan i.p.v. uit de weg te gaan. Daardoor kan er intimiteit ontstaan. Door mijn ervaring met de familie, kwam er een heel oud stuk naar boven. Ik ging in een soort sneltrein vaart door alle processen. Van verbijstering, naar verdriet, naar boosheid, machteloosheid en het even helemaal niet weten. Vanuit het helemaal niet weten, ontstond er rust en acceptatie en de bewustwording, dat wat er allemaal gebeurde helemaal niets met hen te maken had. Het was de pijn (Cheiron) waar ik mee gekomen ben. Al vele levens heb ik dezelfde pijn ervaren en in dit leven mag ik me daarvan bewust worden om het los te kunnen laten. Om deze pijn te helen. Relaties zijn er juist om die oude pijn in je naar boven te halen zodat deze gezien en losgelaten kan worden. Durf je dat aan samen, kan er een werkelijke verbinding ontstaan. Dan kun je kwetsbaar worden en de ander toelaten en de ander dankbaar zijn. Het is een engel op je pad.  

Wijsheid  
Deze tijd tot aan de komende zonsverduistering, nodigt ons uit om deze processen aan te gaan. Dus je kan getriggerd worden. Oude conflicten laaien op. Het is wel zo dat als we getriggerd worden, de energie ons op een soort sneltrein vaart door alle processen laat gaan, waar we vroeger wellicht jaren over deden. Die conflicten die oplaaien zijn er niet alleen in ons privé leven maar ook in de buitenwereld zoals je op het nieuws kan zien. Tijdens de zonsverduistering van 23 oktober staan de Zon, Venus, Maan en Pallas in een mooi stellium. Welke vraagt om vanuit wijsheid en liefde te gaan handelen. Wijsheid is authentiek, niet vanuit boekjes, mooie filosofieën, verhalen van goeroes of wat dan ook. Wijsheid komt diep van binnen uit. Vanuit het zelf, doorleeft en ervaringsdeskundig. Alles, alle ellende is ontstaan door onwetendheid en het bijzondere is dat we weer terug mogen naar die onwetendheid, maar dan wel met een hele rugzak vol ervaringen. Uiteindelijk kunnen we inzien dat alles slechts een verhaal is wat we onszelf verteld hebben, een droom die we hadden. Een droom van hoe het had kunnen zijn, hoe we het hadden willen hebben, hoe het was, hoe het had kunnen worden, maar dat is allemaal illusie, want hoe kunnen we dat weten? Dat kunnen we nooit weten. We weten alleen hoe het NU is. En het is pijnlijk om die droom, die verhalen los te laten. Ook eng, want dan sta je daar bloot en kwetsbaar en nu? Weten dat we niets weten. En acceptatie dat het precies goed is waar we nu zijn en hoe het is gegaan. En we kunnen naar antwoorden blijven zoeken, in workshops, channels, engelen opgestegen meesters, readings enz.. maar wellicht zijn we daardoor ook verdwaalt, want ja is het allemaal waar? We gingen ook daarin weg van onszelf, van onze eigen wijsheid, je innerlijk weten. De energie van nu en deze eclipsen reeks helpt ons om ons pad weer terug te vinden, naar onze innerlijke wijsheid, naar ons hart en nodigt ons uit om opnieuw te beginnen. Met een schone lei. Het enige wat we daar voor nodig hebben is vertrouwen en Liefde. Liefde heelt, liefde verbindt.

Dank zij een trouwe lezeres Helga,  zeg ik,

Wabi Sabi,
betekend, meebewegen met dat wat op je pad komt, in het hier en nu zijn en de schoonheid en rijkdom zien in de eenvoud.

Yvonne Weeber

www.joyhappiness.nl
Ps je bent vrij om deze nieuwsbrief door te sturen. Gebruik je informatie, prima, wel graag met bronvermelding.

1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn te horen dat er zaken in je leven gebeuren en dat in deze nieuwsbrief een synchroniciteit bestaat met die momenten het leven ook buiten mij omgaan. In en rondom mij is blijkbaar "idem". Helga is trouwens een goede vriendin van mij .. Ik verwonderde mij al aan de Wabi Sabi uitdrukking omdat ik die erken van haar brieven. Leuk toeval ook.
Liefs en een warme hartgroet vanuit België/Nijlen. Annie