zaterdag 21 maart 2015

Kosmische update: Ready to let go? - Yvonne Weeber

Hey lieve mensen,

Jee hahaha wat een rollercoaster hebben we in gezeten! Af en toe heel lastig. De wil was groot om van alles te doen, aan te pakken en te ondernemen, maar we werden diep terug getrokken in ons lijf door middel van griepverschijnselen. Een grote clearing op alle niveau’s. Vooral de vermoeidheid was pittig en duurde heel lang. Niet voor niets natuurlijk. De kosmische energieën dagen ons uit alles letterlijk en figuurlijk alles wat ons weerhoudt ons eigen, unieke, authentieke zelf te laten zijn op te ruimen en los te laten. Verwarring, heroriëntatie, dit klopt niet meer, maar wat dan wel. Loslaten van relaties, vriendschappen, werk, oude gewoontes. We zijn toe aan de volgende stap, maar wat en hoe, met wie en waar? Het antwoord ligt diep in onszelf verborgen en komende periode is de tijd om het antwoord te mogen ontvangen.

Einde van een Cyclus
Er is afgelopen weken al heel veel geschreven over het laatste,7e, exacte vierkant tussen Pluto en Uranus, een spanningsveld wat al sinds 2012 werkzaam is. Afgelopen dinsdag was de grande finale tussen die twee. Niet dat het gelijk helemaal afgelopen is hoor! Eigenlijk is dit aspect al werkzaam vanaf de jaren 30 toen het zijn eerste vierkant maakte, met de enorme financiële crisis die er toen was. En in de jaren 60 toen Pluto en Uranus samen stonden in een krachtige conjunctie, wie weet er niet over de roerige jaren 60?!!! The love revolution, Flower Power, de hippies, make love no war. We weten allemaal hoeveel impact deze periode heeft gehad en eigenlijk ook een duidelijk aftrap is geweest van het Watermanstijdperk. Wie kent het niet, het nummer Age of Aquarius van Hair? Fantastisch! Toen waren we nog kinderen van de zon, maar in de tussentijd zijn we heel wat volwassener geworden, zeker met de gang van Saturnus door Schorpioen die ons uitdaagde om volwassen te worden in intieme relaties.Maar goed daarover een andere keer. We kunnen er dus vanuit gaan dat dit vierkant van de afgelopen jaren minstens zoveel impact zal hebben op ons, op persoonlijk en op collectief niveau.

Ready to jump?
Het bijzondere is dat dit laatste vierkant zo samenvalt met de Zonsverduistering van morgen en de Lente Equinox iets later op de dag. Het astronomische nieuwjaar begint met een zonsverduistering, op zich is dat al heel erg bijzonder. Niet alleen omdat deze zonsverduistering te zien is in Nederland als we een beetje helder weer hebben, maar vooral om dat deze valt op de laatste graad van het teken Vissen. Vissen is het laatste teken van de zodiac. De zon staat in de laatste graad Vissen. Vissen, en zeker deze laatste graad staat voor afronding, het ultieme loslaten, einde van een hele cyclus door de hele dierenriem. Een paar uur later staat de Zon alweer in de 1e graad van het initiatief nemende teken Ram, en kan de geboorte plaats vinden. Een nieuw begin, een nieuwe start, geboorte van de kosmische mens. Maar we moeten wel lef hebben en los durven laten van het oude, het verleden, hoe het was, hoe jij was! Als je zegt okay ik wil wel springen, doe het dan goed.

Eren en loslaten van het verleden
O.a. door het verleden te eren. Door het leven te eren! Je vader, je moeder, je partner, je ex, kortom alles en iedereen te bedanken en te eren. Ook al hebben ze je zo gekwetst, zij waren de Engelen op je pad die je naar dit moment hebben geleid. Je kan geen nieuw opbouwen op een niet gekuiste bodem! Neem vanavond of morgen vooral de tijd om helemaal alleen te zijn zodat je een mooi ritueel kan doen om alles en iedereen wat je los wilt laten, te bedanken, te eren en te vergeven waar nog nodig. We kunnen geen nieuwe wereld bouwen wanneer er nog boosheid, angst, jaloezie, wrok of haat ligt. We kunnen alleen een nieuwe wereld bouwen wanneer alles is gezien, ervaren, geuit, verwerkt enz. Dan is het verleden compost om het nieuwe zaad te laten groeien. En natuurlijk kun je niet alles in één keer oplossen. Maar de energie zorgt voor een soort portaal waar de vernieuwende kosmische energie door heen kan stromen. Ik zelf ervaar de energie van de afgelopen weken, alsof ik ineens klaar wakker ben geworden na weken in een soort tussen wereld geleefd te hebben. Vorige week was ik ineens klaar wakker, vief en actief. Ready for action. Tijdens de periode in de tussen wereld had ik heel veel dromen, heel helder en duidelijk. Als of het een soort afronding was. 

Let it be
Daardoor kwamen er ook situaties en mensen voorbij die ik heel bewust heb bedankt. Alleen wanneer we bewust besluiten te vergeven, bevrijden we onszelf en de ander uit de gevangenis van de strijd. Vergeving een bijzondere waarde van het Vissentijdperk die nodig is om onszelf te bevrijden uit het Labyrinth van slachtoffer/daderschap, projectie en illusie, macht en onmacht. We nemen onze macht terug en transformeren het in kracht wanneer we kunnen laten, de ander kunnen laten. Kunnen accepteren dat het is zoals het is, dat het precies zo gegaan is zoals het moest gaan. Dat er geen schuldigen zijn, en alles gebeurd vanuit onwetendheid en behoefte aan Liefde. Als we dit toe kunnen laten, dan zijn onze kelders leeg, niet meer bewoond door geesten uit het verleden. Dan kunnen we afstemmen op onze innerlijke wijsheid welke ons zal vertellen wat onze nieuwe taak is. Waar je nieuwe passie ligt. Nu pas kunnen we die antwoorden gaan vinden die diep in onszelf besloten liggen. Dus let op je dromen, mediteer, ga de natuur in. let op alle signalen en wat ze jou te vertellen hebben. 
  
Master your mind
Ja we gaan nog even door hoor! Op zaterdag sluit de Maan zich aan bij Mars en Uranus en loopt over de Zuidknoop, wat je de behoefte geeft het nieuwe vorm te gaan geven met de ervaringen en kwaliteiten die je in het verleden verzamelt hebt.     
En ja, als kers op de taart, Is er de 21ste een Yod, een vingerwijzing van God, van Mercurius in Vissen sextiel Pluto in Steenbok naar Jupiter in leeuw in de Apex. Mercurius, de planeet van communicatie en denken maakt een mooi aspect naar Pluto, de planeet van transformatie. Om in die nieuwe wereld te kunnen bestaan, zullen we echt onze gedachten moeten leren hanteren. Dat doen we onder andere, door oude overtuigingen e.d. los te laten, maar vooral ook door onze gedachten te onderzoeken. Bijvoorbeeld met het werk van Byron Katie, Is het waar? Kan ik zeker weten of het waar is? Keer het om! Er is helemaal niets wat we zeker weten. Het enige waar we zeker van kunnen zijn is dat we Hier en Nu zijn. Op dit moment. Dus Fitness of the mind, oefen jezelf in het omkeren van gedachten, vooral wanneer we anderen veroordelen! Oordelen in goed en slecht, het denken dat je het beter weet dan de ander,complot theorieën werken allemaal mee aan af gescheidenheid en dualiteit. Jupiter in Leeuw wil in eenheid, leven vanuit het ruimhartige leeuwenhart. Dat kan als er innerlijke leiding is die de leiding neemt over het kleine zelf, het Ego. Het Ego is de bestuurder van dit fysieke lichaam en hebben we nodig om vorm te kunnen geven. Vorm geven aan jou eigen unieke manier. Een levenskunstenaar worden en echt en  authentiek durven zijn. Kom je er zelf niet uit wat je nieuwe levensdoel is, dan kunnen we wellicht samen kijken d.m.v. een innerlijke reis en in de horoscoop kijken naar je levensdoel. En nog een heel leuke toegift, 20 maart is door de VN uitgeroepen tot Wereld Geluksdag! Fantastisch timing! Blijf positief, kijk naar de mooie dingen. We zien altijd datgene wat we zelf uitstralen. Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien. Be Happy en Share. Happiness is only real when shared!

Happy newyear! Neem de tijd voor jou en geniet van deze bijzondere dagen!

Namaste, wabi sabi,

Yvonne Weeber

Yvonne is Astroloog en facilitator. Ze heeft praktijk aan huis en organiseert reizen gericht op persoonlijke ontwikkeling en o.a. Basis opleiding Kosmische Nieuwetijds Astrologie.
www.joyhappiness.nl

Ps je bent vrij deze nieuwsbrief door te sturen. Gebruik je info graag met bronvermelding

Geen opmerkingen: