vrijdag 6 april 2012

Waar Ben Je Op Het Pad Van Ascensie - Ronna Herman

Aartsengel Michaël via Ronna Herman - LM-04-2012
vertaald uit het Engels door Fabienne Fooij

April 2012
Geliefde meesters, het is tijd om jullie KERNESSENTIE, jullie ware identiteit, te erkennen en op te eisen. Jullie zijn niet slechts een mannelijk of vrouwelijk menselijk Wezen dat op planeet Aarde woont. Jullie zijn niet slechts een Ziel in een fysiek lichaam met vele facetten van je Hoger Zelf verspreid door heel dit universum. Jullie zijn van koninklijke afkomst, mijn vrienden, met voorouders van grote faam. Jullie zijn het SterrenZaad, de Wegwijzers uit de verre uithoeken van het Omniversum, die werden uitgezonden op een speciale missie, die nu snel tot een hoogtepunt komt. Jullie weten wie jullie zijn, want we hebben in het verleden vaak hierover gesproken. We willen niet dat jullie het idee krijgen dat jullie “beter of meer zijn” dan de rest van de mensheid, maar diegenen onder jullie die onze boodschappen hebben gelezen en onze leringen hebben toegepast, zijn nu klaar om naar voren te treden en hun wijsheid te delen met diegenen op het pad achter hen. Je hoeft hiervoor niet formeel leraar te worden en workshops te geven, ook al is dit een grote en waardige roeping als het je wens is om dat te doen.

De verschillende niveaus van bewustzijn die de menselijke soort heeft ervaren sinds de eerste belichaming op planeet Aarde zijn: dierlijk/menselijke natuur, menselijk/menselijke natuur, menselijk/Spirituele natuur en Spiritueel/menselijke natuur. We richten ons voor nu alleen op de menselijk/Spirituele aard en de Spiritueel/menselijke natuur.
HET ONTWIKKELEN VAN JULLIE SPIRITUEEL/MENSELIJKE NATUUR:

• Ten eerste, als omzetter en Drager van Goddelijk Licht, wordt van jullie verwacht dat jullie zoveel Schepperslicht als menselijkerwijs mogelijk is naar jullie toe trekken en uitstralen vanuit jullie Heilige Hartcentrum.
• Ten tweede moeten jullie ernaar streven om een levend voorbeeld te worden van hoe een Zelf-meester functioneert binnen welke omgeving en situatie dan ook. Jullie moeten jullie waarheid leven zoals die aan jullie is geopenbaard.
• Ten derde moeten jullie je wijsheid delen met anderen wanneer dat van toepassing is, en jullie moeten ook weten wanneer jullie moeten zwijgen.

Steeds grotere aantallen dappere Zielen zijn goed op weg naar Zelfmeesterschap en gaan gemakkelijk met de energiestromen van de hogere vierde en lagere vijfde dimensie mee, terwijl ze leren om hun creatieve gaven te gebruiken op manieren die nooit eerder voor mogelijk gehouden werden. Jullie, de Legioenen van Licht, breken oude barrières en structuren af die de mensheid vele duizenden jaren in een begrensde, beperkte realiteit hebben gehouden. Jullie hebben nu een beter begrip van jezelf en degenen om je heen omdat jullie de energiegolven van interactieve respons berijden, en wijsheid en bewustzijn vergaren over wat er wel of niet harmonieus is. Velen van jullie zijn verbaasd over wat er nu aan jullie gepresenteerd wordt via het spiegelingsproces, daar jullie reflectie verzacht is tot een liefdevoller en zachtaardig beeld.

Er is enige verwarring geweest over het verschil tussen de WERELDPIRAMIDE en de WERELDDIENAAR-PIRAMIDE.
De Wereldpiramide is toegankelijk voor iedere Ziel op aarde. Elke persoon die onbaatzuchtige liefde voor een ander voelt, zonder voorwaarden, heeft een permanente Etherische Replica in de Wereldpiramide. De Wereldpiramide is voor de hele mensheid gecreëerd, zodat iedereen die dat wenst daarheen kan gaan om te communiceren met onze Vader/Moeder God, de grote Wezens van Licht en de engelenkrachten. Het is een plek om dankbaarheid te uiten en hulde te brengen aan onze Goddelijke Ouders, de Opperschepper, en de machtige krachten van de hemelse rijken. Het is een heilige plaats van de hoogste vorm, en allen die de gelukzaligheid van Eenheid wensen te ervaren en hun spirituele overvloed en Heilige Liefde willen delen zijn daar verzekerd van een plek. Je zou het een grote Kathedraal in de Hemel kunnen noemen, want in de toekomst zal deze de plaats innemen van de vele huizen van aanbidding aangezien de wereldreligies de geavanceerde wijsheidsleringen, die verordend zijn door onze Vader/Moeder God, beginnen te aanvaarden. Echter, om een actief lid binnen de gelederen van Werelddienaren te worden en toegang te krijgen tot de WERELDDIENAAR-PIRAMIDE, moeten jullie de evenwichtige frequenties van de hogere niveaus van de vierde dimensie goed hebben geïntegreerd. Jullie moeten ook het proces starten van het integreren van een nog hogere frequentie-formule bestaande uit een verscheidenheid aan energieën van de vijfde dimensie. Jullie moeten met jullie aandacht in je Heilige Hart blijven, zodat jullie toegang verkrijgen tot de instroom van Adamanten Deeltjes van Schepperslicht. Wanneer jullie ZIELELIED is afgestemd op de hierboven beschreven frequenties, krijgen jullie automatisch toegang tot de Werelddienaar-piramide, die zich in de hoogste niveaus van de Vijfde Dimensie bevindt. Werelddienaren zijn tevens de tussenpersonen tussen de Spirituele Hiërarchie en de mensheid.

Als een Werelddienaar moet je altijd onthouden dat elke persoon zijn/haar eigen speciale pad van ascensie bewandelt, en dat hij/zij de reis zal maken in zijn/haar eigen tijd en op zijn/haar eigen manier. Jullie moeten altijd medeleven blijven hebben met hen die de turbulente valleien van de schaduwlanden doorkruisen; maar jullie moeten niet verstrikt raken in de voortdurende drama’s binnen de illusionaire wereld van de lagere dichtheden. Het is enorm belangrijk dat jullie alles wat er om jullie heen gebeurt bekijken vanuit een hoger standpunt, zodat jullie met jullie aandacht in je Heilige Hart kunnen blijven, want dit is jullie krachtcentrum. We zullen jullie geheugen opfrissen met enkele van de fundamentele leringen, zodat jullie deze kennis kunnen delen met diegenen die wensen te delen in jullie Licht en wijsheid.

HET ONTWIKKELEN VAN JULLIE MENSELIJK/SPIRITUELE AARD:
Jullie moeten zowel jullie eigenheid en het specifieke ontwerp en structuur van jullie lichamelijke vorm als de mentale en emotionele aard die jullie gekozen hebben om in dit leven te ervaren, eren. Jullie geslacht, ras, cultuur en familielijn, samen met de algemene basisomstandigheden, waren allemaal geprogrammeerd om jullie de beste kans te geven om jullie uitdagingen aan te gaan, je talenten te ontwikkelen en terug te keren naar een harmonieuze staat van Zijn, zodat jullie je Zelf- meesterschap kunnen opeisen.

Mensen die in een derde- en lagere vierde dimensionale werkelijkheid leven, leven in een draaikolk van onzichtbare energieën, maar deze krachtige, lagere frequentiepatronen zijn net zo echt als de lucht die je inademt. Het uiten van irritatie of boze gedachten in krachtige, luide tonen trekt materie van het lagere astrale vlak aan, een kolkende massa van vervormde, chaotische energie. Het is van vitaal belang dat jullie je gedachtepatronen bewaken en onder controle houden, zodat jullie kunnen bestaan in een evenwichtig krachtveld van liefde, inspirerende en heilzame gedachtevormen, in plaats van in een draaikolk van negatieve, vervormde, chaotische energie.

Eerst komt de zuiveringsfase van het ascensieproces. Het is alsof je uit een droom ontwaakt en je je in een bewuste staat van bewustzijn bevindt. Je begint dingen anders te zien, en een Goddelijke ontevredenheid en wat zaadgedachten beginnen je geest binnen te sijpelen. Na verloop van tijd begint een krachtige energiebron door je heen te stromen, wat nieuwe ideeën en een verlangen om vele gebieden van je leven te verbeteren voortbrengt. Ook je hart begint te pulseren met nieuwe gevoelens, meer compassie en gevoeligheid voor de mensen met wie je dagelijks te maken hebt. Jullie beginnen ook een verlangen te voelen voor iets dat je niet kunt identificeren.

In het beginproces van uitbreiding van bewustzijn zal jullie leven, dat een smalle focus had, drastisch veranderen. Je ZieleZelf zal geleidelijk aan de regisseur en opzichter van je leven worden, maar het egobegeertelichaam zal niet gemakkelijk de heerschappij opgeven die het lange tijd over je mentale en emotionele aard gehad heeft.

Naarmate je vordert in bewust bewustzijn, ontwikkelt gebed zich tot actieve en passieve meditatie. Affirmaties en mantra’s zijn manieren om te praten met onze Vader/Moeder God en de Wezens van Licht. Meditatie of Heilige stilte is het luisteren naar een antwoord. Na verloop van tijd zullen de verlangens van het ego geleidelijk aan worden vervangen door Ziel-gerichte mentale aspiraties. Jullie moeten aanwijzingen van je Ziel volgen en jezelf afstemmen op de fluisteringen en duwtjes van je Hoger Zelf.

Jullie moeten de schaduwlanden van de lagere astrale niveaus doorkruisen en alle negatieve illusies die jullie gecreëerd hebben onder ogen zien: angst, schuld, schaamte, onwaardigheid, verlating en een fatalistisch gevoel van wanhoop. Geleidelijk aan zullen jullie de zekerheid verwerven dat indien jullie deze negatieve gedachtevormen echt aangaan, er niets te vrezen is. Jullie zullen beginnen een tweeledig bewustzijn van het Zelf te leven, waarbij jullie je geleidelijk afstemmen op de hogere astrale niveaus van de vierde dimensie en de lagere mentale gebieden van de vijfde dimensie. Jullie zullen langzaam jullie emotionele en mentale aard in harmonie brengen en integreren, zodat jullie dan kunnen overgaan tot het proces van het bereiken van een “harmonieuze eenheid met de vele facetten van je menselijke Zelf.” Wanneer dit is bereikt, zijn jullie klaar voor het proces van integratie van de vele facetten van je Hoger Zelf.

Als jullie acht blijven slaan op de roep, zullen jullie een verlangen ontwikkelen om de betekenis te begrijpen van het leven en van wat je hogere doel is voorbij je beperkte, alledaagse wereld van bestaan. Plotseling lijken de activiteiten en de mensen waar je eerder een wisselwerking mee had je niet langer een gevoel van voldoening en plezier te geven zoals voorheen. De onderstroom van Goddelijke ontevredenheid begint sterker te worden in je geest en wordt ook sterker in je emotionele aard. Je verlangen naar spirituele kennis groeit, en zo ook de behoefte om te begrijpen wat er met je gebeurt. Het is alsof de oogkleppen van je ogen zijn weggenomen en je een vreemdeling bent geworden in een vreemd land. Misschien is er niemand die je in vertrouwen kunt nemen, en je begint je geïsoleerd en alleen te voelen.

Totdat jullie de communicatielijnen geopend hebben en toegang gekregen hebben tot de wijsheid van je Ziel-zelf, functioneert jullie zonnevlecht als jullie (uit)stralende energiecentrum op het fysieke vlak. De zonnevlecht is ook onderdeel van jullie fysiek-emotionele centrum. Naarmate je Ziel Zelf steeds meer de over-Lichtende invloed in jullie leven wordt, zullen jullie geleidelijk aan toegang krijgen tot jullie Heilige Hart en je Heilige Geest centra. Als gevolg hiervan wordt jullie zonnevlecht geleidelijk aan geïntegreerd in wat wij het “ZONNEKRACHTCENTRUM” noemen, dat bestaat uit de zonnevlecht, het hart, de thymus en de keel. Daarna zal jullie Heilige Hart jullie Centrum van Kracht zijn, want er zal dan een constante stroom van Adamanten Deeltjes van Leven zijn die door je Heilige Hartcentrum, door je hele fysieke vorm en vervolgens de wereld in stromen. In het binnenste heiligdom van het Heilige Hart zullen jullie ook troost, kracht en mededogen vinden.

Jullie moeten een solide basis creëren om jezelf en je persoonlijke wereld op effectieve wijze ten goede te veranderen. Jullie moeten ernaar streven om toegang te krijgen tot de wijsheid van je hogere mentale lichaam om zo tot een goed begrip te komen van de universele wetten en de werking van de kosmos. Dit is een essentiële stap in het proces van ingewijde worden op het Pad van ascensie als jullie het proces van het loslaten van oude, beperkende, ontkrachtende overtuigingen succesvol willen afronden, zodat ze door de ver-LICHT-e concepten van Zelf-meesterschap vervangen kunnen worden. Terwijl jullie deze nieuwe, meer verfijnde overtuigingen en gewoontes integreren, zullen ze uitgroeien tot een nieuwe levensfilosofie – die van een medelevende Zelf-meester. Dan zullen jullie klaar zijn om jullie nieuw verworven wijsheid te delen met mensen om jullie heen. In wezen zullen jullie naar een op het innerlijk gerichte, kosmische universiteit gaan waarbij je elk niveau van bewustzijn eerst moet begrijpen, integreren en perfectioneren voordat je verder mag naar het volgende, hogere niveau van ver-LICHT-ing en zelfverwezenlijking.

Het is raadzaam om de prioriteit te bepalen van de veranderingen die jullie in je innerlijke en uiterlijke werkelijkheid willen doorvoeren. Trachten om teveel ingrijpende veranderingen in één keer te maken zal leiden tot teveel chaos en ongemak. Dit is de reden waarom zo veel mensen afvallen en teruggaan naar hun oude “manier van Zijn,” hoe pijnlijk en onbevredigend dit ook moge zijn. Het is belangrijk om de oer-instincten en gewoontes te identificeren die jullie in dit leven mee hebben genomen of die jullie door de jaren heen als je waarheid hebben geaccepteerd. Jullie moeten door het LABYRINT VAN BEPERKING wandelen dat gemaakt is van muren van vervormde overtuigingen en negatieve trillingspatronen. Haat en angst zijn de laagste energiefrequenties. Trek je energie terug uit de schaduwlanden en focus je geest en je hele Wezen op het Licht. De duisternis kan niet groeien of blijven bestaan zonder de vibraties van haat, hebzucht, oordeel en ‘zelfbediening’ middels een verlangen om te beheersen en te veroveren.

De parabel of het concept van “opnieuw geboren worden”, dat door de Meester Jezus onderwezen werd, betekende eigenlijk dat ieder mens op Aarde het proces moet doorlopen van het verwijderen van de sluier van onwetendheid en beperking door bewuste inspanning te leveren om zijn/haar door God gegeven status als een spiritueel/menselijk Wezen met een Goddelijke Geboorterecht weer op te eisen.

Liefde en mededogen zijn de hoogste frequenties binnen het spectrum van Licht en schaduw van de mensheid. Geïnspireerde, Heilige gedachtevormen, die voortkomen uit de Heilige Geest en gefilterd worden door het Heilige Hart, is de krachtigste creatieve energie in de materiële wereld van het bestaan. De Vlam in het Heilige Hart is één van de manifestaties van de Opperschepper: de Wit Vuur Essentie die ook wel Adamanten Deeltjes genoemd wordt. Het Vuurelement vermeerdert Zichzelf voortdurend, en door middel van aanroeping zal het uiteindelijk de vervormde creaties van de mensheid transformeren. Het Vuurelement is de hoogste kracht van de vijf elementen: vuur, lucht, aarde, water en spirituele ether.

Jullie, de geavanceerde Lichtdragers, zijn nu comfortabel ingeburgerd binnen de steeds hoger wordende trillingspatronen van het etherische lichaam van de Aarde, dat geleidelijk aan de harmonieuze frequenties van de hogere vierde dimensie binnengaat, terwijl het zich voorbereid om spiraalsgewijs de frequenties van het onderste niveau van de vijfde dimensie binnen te gaan. Echter, zoals jullie weten, versnelt de tijd en beweegt jullie geliefde planeet zich sneller en sneller over het pad van ascensie. Terwijl dit gebeurt, zal jullie werkelijkheid nog dramatischer beginnen te veranderen. Over een tijdje zal veel van wat jullie dachten dat jullie waarheid was, jullie nieuwe wijze van functioneren en Zijn, jullie nieuwe identiteit, worden verbeterd, gewijzigd of achtergelaten. Een nieuw holografisch beeld komt tevoorschijn, en in jullie onzekerheid vragen jullie je af waar jullie passen in dit nieuwe plan, en wat jullie nu moeten doen. Wij vragen jullie om je te blijven richten op de huidige taak, om met jullie aandacht in je Heilige Hart te blijven en de Weg voor degenen die zich achter je op het pad bevinden te verLichten. Er zijn vele prachtige wonderen in de maak, geliefden. Sta sterk in je waarheid en integriteit, en wij zullen de weg voor jullie verLichten. Jullie zijn diep geliefd.

IK BEN Aartsengel Michaël en ik breng jullie deze waarheden.

© 2012 Ronna Herman, Star Quest. 775-856-3654 • ronnastar@earthlink.net * 6005 Clear Creek Drive • Reno, NV 89502
Nederlandse vertaling © 2012 Fabienne Fooij, The Chalice (http://the-chalice.nl).


Dit artikel mag alleen in z'n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-vermeldingen.

1 opmerking:

tamara zei

Mooi en duidelijk ! Bedankt voor het delen