vrijdag 26 april 2013

Vrijheid door overgave.. - Maansverduistering 25 april 2013 - Yvonne Weeber

Lieve mensen,
Op dit moment is er een krachtige maansverduistering gaande in het transformerende teken Schorpioen.  De volle maan in het teken van loslaten staat tegenover de Zon in het vasthoudende teken Stier. De As Schorpioen/Stier gaat over destructie of constructie, vasthouden of loslaten, zekerheid of onzekerheid… Kiezen we voor veiligheid of durven we nu echt voor vrijheid te gaan kiezen. Niet dat we allemaal op eens alles en iedereen los zouden moeten laten.. .. nee!!! Kiezen voor vrijheid betekend ook echte intieme relaties aan te durven gaan en kwetsbaar durven zijn. Verbindingen aangaan met mensen, in je werk, maar vooral in verbinding met je zelf. Verbindingen vanuit een bewuste keus. 

De maan staat samen met Saturnus die sinds oktober vorig jaar in schorpioen staat. Saturnus daar vraagt ons al maanden om alles wat niet “echt”is los te laten. Om in alles eerlijk te worden en open.  Wanneer je diepe, echte relaties hebt, dan worden ook alle schaduwkanten naar boven gehaald. Wanneer we echt kwetsbaar durven te zijn, laten we ook onze minder leuke kanten zien. Onze onzekerheden, woede, boosheid, jaloezie, angsten… dan mag alles er zijn. Wanneer we niet ëcht”zijn, kiezen we voor zekerheid. We laten alles ongemoeid en gaan conflicten uit de weg.  We passen ons aan en verlangen van de ander dat die dat ook doet. Wanneer we te vasthoudend zijn en blijven komt de energie van de schorpioen die destructief wordt waardoor we wel los moeten gaan laten! 

Van oud naar nieuw
Dan komt Saturnus, deze keer niet zo zeer als beperker, maar als ons geweten. Saturnus coacht ons door deze pittige periode heen terwijl we met één been in de nieuwe energie staan en met het andere in de oude. De nieuwe tijd vraagt om openheid en transparantie in alles en van iedereen! Dat is ook wat we willen, ook al worden we nog steeds ook met de overlevingstrategieën geconfronteerd van geen openheid en controle. We weten precies wanneer we niet trouw zijn aan onszelf!
In alle relaties, maar vooral in intieme relaties, met partners, maar ook familie en vriendschappen,  graaft Saturnus steeds dieper naar de schat die verborgen ligt in het onbewuste ( de maan). Daar liggen de verborgen emoties en schaduwkanten.. de vraag is of jij durft te laten raken… Durf je kwetsbaar te zijn? Met Saturnus daar worden we geraakt tot op het bot. Tot ons masker er voor altijd afgaat en we kwetsbaar en open durven te zijn. Doen we dat niet, dan is de relatie gedoemd om te mislukken. In de nieuwe energie kunnen we geen maskers meer dragen.    

Overgave
De Zon staat samen met Mars. Mars is oorspronkelijke de god van de oorlog en heeft twee manen, Phobos (angst) en Deimos (schrik). Dat kan ervoor zorgen dat we bewuste(Zon) keuzes mogen gaan maken die angst en schrik oproepen.  Welke onzekerheden bij ons naar boven roepen die we liever uit de weg gaan. Maar ergens diep in onszelf willen we die vrijheid, is dat een levensdoel. Dus roepen we onze innerlijke held (zon) aan die de moed heeft (mars) om de weg naar vrijheid op te gaan en de draken te verslaan die hij onderweg tegenkomt. Dat doet hij met overgave! De noordknoop (levensdoel) loopt al vanaf eind vorig jaar door het teken schorpioen. We kunnen ons de vraag stellen: Wat is het wat je nu mag los mag gaan laten? Waar mag je in overgave gaan? Wat weerhoud je om in overgave te gaan??Overgave in liefde, in seksualiteit, in compassie, in communicatie.. Overgave is er gewoon Zijn!Welke weg gaat jou Held? Waar heb je moed voor nodig? Waar ben je het bangst voor?  

Overgave is het sterven van ons oude ik je..   het oude ik je, wil graag alles onder controle houden. Wil het laten zoals het is. dat is veilig, dat kennen we. We weten hoe het gaat, hoe het smaakt en wat er gaat komen..Willen we in Vrijheid leven, weten we niet wat er komen gaat. Nemen we risico’s want vrijheid gaat over het onbekende.  Deze maansverduistering laat ons zien waar we nog te vasthoudend zijn en waar we los mogen laten. Vrijheid door overgave..
Harte groet,

Yvonne

Ps a.s. zondag 28 april geef ik een lezing over Astrologie op de Light spirit beurs in Scheveningen.
Op 12 mei geef ik een gastworkshop bij Marcia Sanders in Amsterdam. Deze workshop gaat over o.a. Maria Magdalena kijk op www.artofloving.nl

Je bent vrij deze nieuwsbrief door te sturen. Gebruik van de tekst graag met bronvermelding.   
http://www.joyhappiness.nl

Geen opmerkingen: